Gazdaság

2011.06.09. 13:06

Nyolcan kaptak munkát a kétéves programnak köszönhetően

A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás két évvel ezelőtt több mint 36 millió forintot nyert szociálisan hátrányos helyzetben lévők esélyegyenlőségének növelésére.

L. B.

A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás két évvel ezelőtt több mint 36 millió forintot nyert egy olyan pályázaton, ahol a cél az volt, hogy segítsék a szociálisan hátrányos helyzetben élők esélyegyenlőségének növekedését, valamint ismét aktívak legyenek a munkaerőpiacon. A program – melyben összesen 41 gyulai, eleki és lökösházi vett részt - eredményeiről csütörtökön számoltak be.

Többségük nem részesült anyagi támogatásban, legtöbbjük 25 és 54 közötti nő volt, igen alacsony iskolai végzettséggel rendelkeztek. Mindössze négyük tett szert addig középfokú ismeretekre. A képességek és készségek emelése volt tehát az elsődleges feladat, 34-en zárták eredményesen ezt a programot, később 15-en a Békéscsabai Regionális Képzési Központban is részt vettek valamilyen képzésen. Utána nyolcan még biztonsági őr, szociális gondozó, kert- és parkápoló tanfolyamon is voltak.

Jelenleg a 34 hátrányos helyzetben élő közül 16-nak változtak meg pozitív irányban az életkörülményei, a beszámoló szerint nyolcnak sikerült is már munkát vállalnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!