Gazdaság

2011.06.07. 15:03

Felsőkategóriás dizájntermékekkel hódítana a Vasipari

Nyereséges évet zárt tavaly a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. — derült ki a cég legutóbbi közgyűlésén.

L. J.

Odonics Gábor, a részvénytársaság vezérigazgató-helyettese lapunknak elmondta, 25 százalékos árbevétel-növekedés mellett 100 millió 800 ezer forint nyereséget értek el.

— A nyereség a külföldi piacok bővülésének köszönhető, belföldön sajnos nem sikerült az értékesítést növelnünk. Új termékekkel jelentünk meg, s új külföldi partnereket is találtunk. Idén tovább bővítjük a termékskálát: az anyacéggel (szombathelyi Helios Világítástechnikai Kft.) közösen megkezdjük a felső kategóriás dizájntermékek gyártását.

Csaknem ötven, különböző lámpatípus kifejlesztésén dolgozunk. Ezeket a magasabb árfekvésű világítástechnikai termékeket egy svájci cégen keresztül nyugat-európai piacokon értékesítjük majd — szólt elképzeléseikről a vezérigazgató-helyettes.

Az idei évről szólva Odonics Gábor elmondta, további kiegyensúlyozott növekedésre számítanak, s pályázati támogatásokkal nagyobb fejlesztéseket is terveznek. A 2010. évi 2 milliárd 656 milliós árbevételt 3 milliárd 53 millióra szeretnék növelni. A tervezett nyereség 150 millió forint. A dolgozói létszám jelenleg 234, ezt 5—10 százalékkal kívánják növelni.

Címkék#szarvas
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!