Gazdaság

2011.06.16. 10:32

Felnőttképzési programok indulnak Békésben

Békés megye öt kulturális szervezete, intézménye konzorciumot alakított, és egy az unió által támogatott projekt keretében felnőttképzést indítottak a munkanélkülieknek.

BEOL

Metz Ferenc elmondta: a Békés Megyei Önkormányzat tulajdonában álló IBSEN Nonprofit Kft. egyebek mellett a békési városi kulturális központtal és a medgyesegyházi művelődési ház és könyvtárral a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A Híd a munka világába című pályázat segítségével a közreműködő kulturális intézmények akkreditált felnőttképző helyekké váltak, és az elmúlt másfél évben csaknem 150 gyesen és gyeden lévő édesanya, rokkantnyugdíjas és más álláskereső számára indítottak képzéseket annak érdekében, hogy javítsák a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci helyzetét.

A program keretében Békésen például online ügyintéző és falusi vendéglátó képzést, Medgyesgyházán pedig alapfokú számítógép-kezelői, valamint termékmarketing alapismeretek képzést indítottak. A tanfolyamokon részt vevők fejenként egyszeri 45 ezer forintos képzési támogatást is kaptak. Metz Ferenc hozzátette: a pályázat befejezése után nyomon követik a végzett felnőttek életpályáját, és a több mint tíz szakmában megszerzett akkreditációs képzési ajánlataikat el fogják juttatni más településekre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!