Gazdaság

2011.02.15. 17:31

Megyénk sereghajtó a régióban a felajánlások tekintetében

Ebben az évben is a bevallási csomag része a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról rendelkező nyilatkozat — olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának frissen közzétett tájékoztatójában.

M. P. M.

A nyilatkozat az adóbevallási nyomtatvány részeként; elektronikus úton; lezárt, adóazonosító jellel ellátott postai borítékban személyesen vagy postán; illetve elektronikus űrlapon juttatható el az adóhatóságnak. A benyújtási határidő május 20. A határidő elmulasztása jogvesztő, azaz később már nem pótolható a rendelkezés.

Azok is rendelkezhetnek az 1+1 százalékról, akiknek az adóját a munkáltató állapítja meg. Ilyen esetben a rendelkező nyilatkozatot lezárt, annak ragasztott felületén aláírt borítékban legkésőbb május 10-éig kell átadni a munkáltatónak, aki május 20-áig eljuttatja azt az állami adóhatósághoz.

Tavalyelőtt az egy százalékokból az állatvédő szervezetek kapták Békés megyében a legtöbb támogatást. Összesen 172 millió forinthoz jutottak a lehetséges kedvezményezettek, a civil szervezetek, az egyházak vagy a kiemelt költségvetési előirányzatok.

Ezzel az eredménnyel a megye még mindig jelentősen elmaradt Csongrádtól (330 millió forint) és Bács-Kiskuntól (327 millió forint). A tíz leginkább támogatott szervezetnek a Viharsarokban 20,4 millió, míg Csongrádban 111, Bács-Kiskunban 132 millió forint jutott.

M. P. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!