Gazdaság

2011.02.22. 18:36

Kábelbarátságtalanság: kis szolgáltatók alkonya?

Nincsenek könnyű helyzetben a Békés megyében működő kisebb kábeltelevízió-szolgáltatók. A multik alacsonyabb áraival lehetetlen feladatnak tűnik felvenni a versenyt, ám közülük jó néhányan mégis állják a sarat.

P. G.

A muronyi székhelyű Jel-Kép Catv Bt. jelenleg három településen szolgáltat, központi telephelye mellett Méhkeréken és Sarkadkeresztúron.

— Hat éve, még az alacsony áraival jelentkező műholdas és kábeltelevíziós szolgáltató piacra lépése előtt kezdtük meg tevékenységünket. Ezután egy-két évvel már internet-elérhetőséget is biztosítottunk ügyfeleink részére — nyilatkozta lapunknak Remete Tamás, a társaság egyik üzletvezetője. Mint megtudtuk, az első lépéseket saját „konyhapénzükből”, pályázati támogatásokból, illetve hitelből tették meg.

— Jelenleg bevételeink jelentős részét a hitel törlesztésére fordítjuk, s csak a kölcsön visszafizetése után beszélhetünk haszonról — tette hozzá Remete Tamás.

Az üzletvezető hangsúlyozta, a nagyokkal ellentétben nem kérnek külön pénzt a karbantartásért, s miután maguk is Muronyban laknak, így az emberek gyakran megállítják az utcán őket, hogy megosszák velük véleményüket, igényüket a szolgáltatással kapcsolatban. A csatornakínálatot is a visszajelzések alapján bővítik.

Ladó Balázs, a tavaly megszűnt csárdaszállási kábeltelevízió szövetkezet korábbi elnöke lapunknak elmondta, hogy a kisebb szolgáltatókat kifejezetten szorítják a „nagyok” mesterségesen alacsonyan tartott árai.

— A multik több területen is előnnyel indulnak. Gyakran olcsóbban jutnak a csatornák sugárzási jogához, és fejlesztésekre is nagyobb összegeket tudnak mozgósítani — fogalmazott Ladó Balázs.

Megtudtuk, a kisebb kábeltelevíziós cégeknél nem játszik mindenki tiszta lapokkal, mint a most nyilatkozók. Békés megyében tavaly indult nyomozás egy kábelszolgáltató céggel kapcsolatban, a szerzői jog megsértése miatt. Információink szerint a kábeltévé-előfizetők jelentős hányada után nem fizettek jogdíjat. Az ügy a rendőrségtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz került.

További Békés megyei tapasztalatok: Békés Megyei Hírlap, február 23.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!