Gazdaság

2011.02.23. 08:40

Az iPONT 3D-je forradalmasíthatja a reklámpiacot

Ismét Las Vegasban mutatkozik be a Békéscsabán alapított iPONT: ezúttal a Digital Signage Expón állítanak ki. Új termékük, a felhőalapú 3D tartalomszolgáltató rendszer a reklámpiacot forradalmasíthatja.

Bitport.hu - Beol.hu

Az iPONT International a február 22. és 25. között megrendezésre kerülő Las Vegas-i Digital Signage Expo (DSE) keretében a világon elsőként mutatja be szemüveg nélküli 3D felhőalapú tartalomszolgáltató rendszerét, a Hálózati Tartalomkezelő Rendszert (iPONT Network Content Manager System – iPONT NCMS).

Az újdonság lényege, hogy a digitális hirdetéseket alkalmazó kereskedelmi egységek immár 3D-tartalmat is képesek központilag gyorsan és egyszerűen kezelni, továbbítani.

Az iPONT már másodszor jár Las Vegasban idén, hiszen januárban a Consumer Electronic Show (CES) keretében is bemutatták a hagyományos (szemüveggel nézhető) 3D-s tartalmakat szemüveg nélkül nézhető formátumra konvertáló megoldásukat.

A Bitport.hu Dale H. Maunu-t, az Insight Media vezető elemzőjét idézi, aki szerint a digitális out-of-home piacon a legjelentősebb hozzáadott értéket kétségtelenül a 3D-megoldások jelentik. "A szemüveg nélküli 3D átformálhatja a hirdetési piacot” - mondta az elemző.

Glen Harper, az iPONT amerikai leányvállalatának vezetője szerin az out-of-home 3D-hirdetések akkor válhatnak elterjedté, ha már nem lesz szükség 3D-szemüvegre. "Kutatásunk alapján a szemüveg nélküli 3D reklám tizenötször hatékonyabb a hagyományos kétdimenziós tartalmaknál, ráadásul a nézők figyelme ötször több ideig marad a hirdetésen.”

Az iPONT következő lépése a pénzügyi háttér kibővítése: a vállalat jelenleg 3-5 millió eurós kockázatitőke-bevonás előtt áll. A cégvezetés célja, hogy Magyarország 5-8 éven belül 3D nagyhatalommá váljon, a hazai 3D K+F kapacitások összefogása által.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!