Gazdaság

2011.01.13. 19:19

Szabad folyás az aradi ivóvíznek

A Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Program keretében létrehozott megyei társulások képviselői csütörtökön úgy döntöttek, támogatják az aradi vízátvezetés tervének kidolgozását.

P. G.

— Természetesen üdvözlöm és támogatom a kezdeményezést, hiszen mindent meg kell tennünk, hogy egészséges, jó minőségű ivóvíz jusson el az otthonokba — értékelte a történteket Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere.

— Ha összefogunk, együttműködünk, elérhetőbb áron tudjuk biztosítani azt a kincset, amely alapvető emberi joga valamennyiünknek. Egyre több település dönt úgy, hogy csatlakozik az aradi vízátvezetéshez, amely a szakemberek szerint is a legtermészetesebb és a legolcsóbb megoldás az itt élők számára, és ötven évre biztosítja az egészséges ivóvizet.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere úgy vélekedett, nyitottnak kell lenni minden olyan lehetőségre, amely vegyi eljárás igénybe vétele nélkül segíti a vízminőség javítását. A településvezető hangsúlyozta, számukra jelenleg szimpatikusabb az Elek-Gyula társulás, mert ismerik a részleteit. Ezzel szemben az aradi vízátvezetéssel kapcsolatos részletek még nem ismertek kellő mélységgel.

Molnár Béla, a Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium elnöke, a Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság főigazgatója lapunknak elmondta, hogy abszolút pozitívan értékeli a csütörtökön megszületett döntéseket, hiszen a projekt végre a konkrét megvalósítás útjára lépett.

— A tárgyalások azt is bizonyították, hogy az önkormányzatok együtt tudnak gondolkodni — ecsetelte Molnár Béla. — A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Külügyminisztérium is támogatja az aradi vízátvezetés tervét, amivel egyébként a költségek negyven százaléka meg is takarítható.
P. G.

P. G. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!