Gazdaság

2010.09.22. 11:43

Teljessé válhat Orosháza csatornázottsága

Elhárult minden akadály Orosháza legnagyobb beruházása, az egész várost érintő szennyvízprojekt második körös pályázati beadása elől — ezt szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be Németh Béla polgármester.

cs. i.

— Ha a 6,6 milliárd forintos fejlesztés elkészül 2013-ra, ezzel az EU-s csatlakozáskor a környezetvédelmi beruházásokra vonatkozó vállalásunkat teljesítettük. Minden városrészben kiépül a hálózat, és korszerűsítjük a szennyvíztelepünket — mondta a polgármester.

Azt már Bagi László, a városfejlesztési osztályvezető részletezte, milyen tennivalóik vannak a pályázati anyag novemberi beadásáig. Kiemelte, a vízi közmű társulat megalakult 3700 fővel. Akik kimaradtak, kényszertagok, a beruházással kapcsolatos költségek őket is érintik, kivetik rájuk.

Megtudtuk, eddig 80 méltányossági kérelem érkezett a lakosság részéről. A társulás vezetői minden fontos kérdésben egyeztetnek a képviselő-testülettel. A beruházás önrésze több mint egymilliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!