Gazdaság

2010.08.30. 14:25

Fokozottan figyeltek a törvényekre a vállalkozók

A Dél-Alföldön a pénzügyőrök július 26. és augusztus 22. között összesen 205 helyszínen 189 gazdálkodót, illetve magánszemélyt ellenőriztek a társhatóságokkal közösen és önállóan.

BEOL

A közel egy hónapos időszak alatt a pénzügyőrök valamennyi, a térségben található strandon, Wellness központban, vidámparkban,  piacon, vásáron és megrendezett fesztiválon folytattak vizsgálatot, amelynek eredményeképpen 92 esetben került sor jogsértés miatt eljárásra.A kiszabott bírságok összege közel 2 millió forint volt.

Általános tapasztalatok szerint a vállakozók és cégek az idei nyáron -  elsősorban az idegenforgalmilag frekventált helyeken - fokozottan figyeltek a törvények előírásainak betartására, mivel felkészültek a korábbi évek gyakorlata alapján az ezen időszakban tartandó ellenőrzésekre.

A jogkövető állampolgárok és kereskedők mellett azonban még mindig találkoztak a pénzügyőrök személyekkel, gazdálkodókkal, akik elmulasztottak nyugtát adni, adózás alól elvont jövedéki terméket birtokoltak, forgalmaztak, hamis márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket árusítottak, illetve megsértették a szerzői jogokhoz kapcsolódó jogokat.

A jogsértések felderítése során 33 db hamis ruházati termék, több száz hamis CD, DVD, közel 200 csomag cigaretta és 15 liter alkoholtermék lefoglalására került sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!