Gazdaság

2010.06.08. 19:05

Vezetőt keresnek a Liget fürdő élére

Július 1-jétől megbízott vezető irányítja majd a gyomaendrődi Liget Fürdő Kft.-t. Személyéről rövidesen rendkívüli testületi ülésen dönt a város önkormányzata — tudtuk meg Várfi András polgármestertől.

L. J.

Mint megírtuk, a fürdő jelenlegi vezetőjét, Kovacsics Imrét (aki megyénkben a gyulai fürdőt is vezeti) a májusi képviselő-testületi ülésen július 1-jei hatállyal felmentették tisztségéből. A döntést a városatyák a vezető tavalyi évről szóló mérlegbeszámolójának meghallgatása után hozták meg. Kiderült, hogy a Liget Fürdő Kft.-nél 21 milliós vagyonvesztés következett be.

Kovacsics Imre — aki maga is felmentését kérte a tisztség alól — azzal érvelt, hogy a fürdőnek voltak olyan korábban felhalmozott tartozásai, melyekről ő a cég átvételekor nem tudott. Hangsúlyozta azt is, hogy az előző évekhez képest csökkent az önkormányzati támogatás, ráadásul a gazdasági válság is rányomta bélyegét a fürdő látogatottságára.

Várfi András lapunknak elmondta: sajnálatos, hogy a vezetőváltás az idény közepére esik, de a fürdő természetesen közben zavartalanul működik tovább. A megbízott vezetői tisztségre eddig hárman jelentkeztek. A kinevezés a tervek szerint 2011. május 31-ig szól majd.
Több olvasónk érdeklődött arról, miért nem vonják felelősségre a távozó fürdőigazgatót.

A kérdést feltettük a polgármesternek, aki elmondta: a Kovacsics Imre által készített mérlegben nem szerepeltek olyan adatok, melyek alapján felelősségre vonható lenne a vezető. A felelősségre vonást egyébként a májusi testületi ülésen a képviselők közül sem kezdeményezte senki. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!