Gazdaság

2010.06.07. 11:37

Nemzetközi lesz jövőre a libamájfesztivál

A szervezők sikeresnek értékelik a második orosházi libamájfesztivált, sőt azt tervezik, hogy 2011-ben nemzetközi gasztroeseménnyé alakítják a rendezvényt

BEOL

Pénteken hagyományteremtő szakmai konferenciával nyitották meg a már hagyományosnak számító Orosházi Libamájfesztivált, ahol az is kiderült, hogy Orosháza mellett Chicagóban és Shanghaiban is ünneplik a magyar konyha ínyencségét. A szervezők tervei szerint 2011-ben már nemzetközi résztvevői is lehetnek az orosházi gasztrofesztiválnak.

Sorra dőltek a rekordok a hétvégén megrendezett II. Orosházi Libamájfesztiválon: a 17 ezer látogató mintegy 1200 kg magyar libamájat fogyasztott. A Libaolimpián a libahajtás rekordja is megdőlt: Fábián László olimpiai bajnok öttusázó és csapata mindössze 1:07 alatt terelgette a 12 méteres akadálypályán a 10 VIP-ibát.

A rendezvényre szombaton kilátogatott a Földművelődési Minisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár is, Dr. Kardeván Endre, aki Jakab Istvánnal, a MAGOSZ elnökével, a parlament alelnökével együtt elismerését fejezte ki a város vezetőinek a fesztivál megrendezéséért.

Idén már négy étterem 17 féle recept alapján tálalta a libamáj nyencségeket, amelyek között a spárgás libamáj rizottó, vargánya gombás libamáj terrin lilahagyma lekvárral vagy a magyaros libamáj is megkóstolható volt tokaji borok társaságában.

2011-ben biztosan lesz újra Libamájfesztivál, és a szervezők azt ígérik, hogy nemzetközi résztvevőkkel és szakmai előadókkal színesítik a rendezvényt. Dancsó József kiemelkedőn eredményesnek, és városmarketing szempontból megkerülhetetlennek tartja a fesztivált, hiszen - mint mondta – Orosháza a libamáj fellegvára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!