Gazdaság

2010.04.01. 19:20

Egymilliárdból ölt új gúnyát Szeghalom

Több mint egymilliárd forintos városfejlesztési beruházás alapkövét helyezte el Macsári József polgármester, Varga Zoltán önkormányzati miniszter és Veress József országgyűlési képviselő csütörtökön Szeghalmon.

B. I.

A település vezetése a Dél-alföldi Operatív Program keretében kiírt pályázaton 854 millió 952 ezer 951 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a városközpont integrált fejlesztésére. A Szeghalom a Sárrét fővárosa elnevezésű projekt keretében december derekára 1 milliárd 49 millió 688 ezer 289 forintból ölt új gúnyát a városközpont.

— A napokban fejeztük be a polgármesteri hivatal szervezetfejlesztését, erre az Államreform Operatív Program keretéből 14 millió 155 ezer forintot nyertünk — szólt egy másik nyertes pályázatukról is ünnepi köszöntőjében Macsári József.

E fejlesztés keretében a Szabadság tér, a Kossuth tér, a Sétakert és környezete, illetve a Nagy Miklós utca is új arculatot kap. Több önkormányzati intézmény is érintett a beruházásban. Civil partnerként a konzorcium tagja számos helyi vállalkozó és gazdasági társaság. Fontos eleme a pályázatnak a református templom, illetve a tűzoltóság épületének külső felújítása. A beruházás keretében, az épület korszerűsítésén túlmenően, magas tetőt kap a Szeghalmi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!