Gazdaság

2010.02.25. 18:35

Megújul az Ipari út és a Berzsenyi utca Békéscsabán

Mintegy 135 millió forintból újítják fel az Ipari utat és a Berzsenyi utcát Békéscsabán. A városnak a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) 88 millió forint uniós támogatást ítélt meg az elképzelés megvalósításhoz.

M. P. M.

Csütörtökön az érintettek sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről. Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere elmondta, a beruházás során a két utca teljes felületén új burkolatot fektetnek le, néhol szélesítés is várható. Emellett a fejlesztés alkalmával kicserélik az útpadkákat, valamint a tartozékokat.

Csiaki Tamás, a városüzemeltetési osztály vezetője, projektmenedzser ehhez annyit fűzött hozzá, hogy az Ipari úton 1555 méteren, míg a Berzsenyi utcán 1651 méteren folynak a munkálatok. A kivitelezés tavasszal kezdődik és a nyár végén fejeződhet be.

Veress József szocialista országgyűlési képviselő, a DARFT társelnöke a nyertes pályázat kapcsán kiemelte, a tanács a régió úthálózatának fejlesztését kiemelten fontosnak tartja. Mint mondta, a felújítási igények kielégítésére éppen ezért újabb forrásokat hoztak előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!