Gazdaság

2009.09.30. 08:19

Téli üzemre készülnek a megyei fürdők

A Békés megyei fürdők szinte mindegyikében megkezdődtek a téli átállás munkálatai. Jó pár intézményben napokon belül végeznek is a teendőkkel.

BMH

Halad a gyulai „Szaunaland” előkészítése

Gyulán tegnapelőtt kezdték el az 50 méteres medence téliesítését, a munkálatok várhatóan október 10-éig tartanak. Boros László Attila általános igazgató elmondta, a kültériek közül az árnyékolós és a polip medence folyamatosan, míg a pezsgő és a dögönyözős jó idő esetén lesz használható.

A várfürdőben a téliesítéssel párhuzamosan folyik az új „Szaunaland” építése, jelenleg az előkészítő munkákat végzik. A több, mint 20 új wellnesselemet magába foglaló létesítmény november közepére készülhet el, addig a látogatók elől lezárják a wellnessrészlegből nyíló két kisebb szárnyat, illetve a munkálatok miatt előfordulhat, hogy egy-egy napra maga a wellness is bezár.

Fagyvédő víz a gyopárosi medencékben

Ütemterv szerint haladnak a munkálatok Gyopárosfürdőn. A parkfürdő medencéinek téliesítésével kezdődtek az őszi tennivalók.

— Fagyvédő vízzel feltöltöttük a télen nem használt medencéket. Az élményfürdő kültéri csúszdáját lezártuk, megkezdődött karbantartása. A parkfürdő területén található kiszolgálóhelyiségek (vállfás öltöző) eszközeinek tárolását elvégeztük. A parkot érintő munkálatok folyamatosak. Az idén átadott automata öntözőberendezés téliesítése az első fagyokig megtörténik, a parkban, az épület körül levő örökzöldek szükséges cseréje folyamatos, ahogy a fák, bokrok  metszése is.

— A vízibiciklik, csónakok és a tavi mobil szökőkutat kiemeltük a vízből, karbantartásukat végzik kollégáim — sorolta a tennivalókat Benkő Ferenc vezérigazgató. Raktárba kerültek a sportpályák kellékei. A faházkemping zárása óta az épületek víztelenítését, kiürítését, takarítását is elvégezték. A fürdő területén levő kemping október elsején zár, ott is teljes áramtalanítás, víztelenítés történik a tavaszi karbantartásig. Egyik hideg vizes kút felújítását is elvégzik télen.

Tart a munka az Árpád fürdőben is

Békéscsabán szeptember 21-én, hétfőn kezdték meg az átállást a félüzemre. A kedvező időjárás is segítette a munkát, ha minden jól megy, akkor ma végeznek az intézmény egy részének téliesítésével. Október elsején reggel hat órától várják a vendégeket.

— Felállítottuk az uszoda feletti sátrat és az összekötő folyosókat. Jelenleg a medencék takarítása, a kutak, vezetékek karbantartása, téli időjárásra való felkészítése folyik — tudtuk meg Zsadon Endrétől. A békéscsabai Árpád fürdő vezetője elmondta, az épületekben takarítás, tisztasági festés szerepel a teendők között. Emellett most állítják be a kazánokat, állnak át a téli fűtésre.

Zsadon Endre lapunknak elmondta, Békéscsabán mindkét kinti termálmedencénél burkolatjavítás is szerepel az idei téliesítés napirendjén. A nem szokványos munkálat során az elromlott, károsodott elemeket cserélik, illetve a két medence teljes fugázását ugyancsak elvégzik.

— Az egyik kinti medencét már az október elsejei nyitáskor birtokukba vehetik a fürdőzők. A másikat két-három nappal később, a kötőanyag száradása után, várhatóan a hét végén nyitjuk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!