Gazdaság

2009.08.31. 17:46

A máltaiakon keresztül térít vissza a Démász

Szociálisan rászoruló, illetve az áramszolgáltatásból kikapcsolt ügyfeleinek megsegítésére nyújt lehetőséget bevétele egy részének visszatérítésével a Démász. Ez azért történik, mert az árrés tavaly meghaladta a jogszabályban előírt értéket. A támogatások kiosztásával megyénkben a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot bízta meg a társaság.

F. M.

Egy döntésnek köszönhetően lehetőség nyílik a szociálisan rászoruló ügyfelek támogatására, az áramszolgáltatásból korábban kikapcsolt lakossági fogyasztók megsegítésére.

A Démász áramszolgáltató — a Magyar Energia Hivatal (MEH) határozata alapján — visszatéríti a 2008. évi, az egyetemes szolgáltatási árrés többletéből származó bevételének meghatározott részét. Az összeg 60 százalékát a kormány által létrehozott krízisalapba fizeti be a társaság, míg 40 százalékát karitatív szervezeteken keresztül juttatja el a rászorulókhoz.

Megyénkben a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz lehet benyújtani szeptember 15-étől az igényléseket, a támogatások kifizetése pedig október 1-jén kezdődik. Az igényléssel kapcsolatos tudnivalókat hamarosan kiteszik honlapjukra (www.maltai.hu), illetve a családsegítő szolgálatokhoz is eljuttatják — tudtuk meg a karitatív szervezet budapesti munkatársától. A szolgáltató a pályázatok elbírálásában nem vesz részt, azt teljes mértékben a közhasznú szervezet végzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!