Gazdaság

2009.01.02. 12:26

Csabacsűd 90 milliója: kezdődhet a szennyvízhálózat építése

Megérkezett a csabacsűdi önkormányzat számlájára az a 90 millió 300 ezer forint, melynek odaítéléséről az év utolsó napjaiban döntött a kormány. Az összeget a II. Nemzeti Fejlesztési Terv maradványösszegéből, rendkívüli pályázat keretében, szennyvízcsatorna-beruházásra nyerte a békési nagyközség.

l. j.

Frankó János, Csabacsűd polgármestere szerkesztőségünknek elmondta: már öt esztendeje próbálnak forrást szerezni a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére, mindeddig eredménytelenül. A lakosság jelentős része már befizette az ingatlanonkénti 140 ezer forintos hozzájárulást, eddig 61 millió forint gyűlt össze.

A mostani 90 millió 300 ezer forintból a beruházás első üteme valósul meg, azaz megépítik a szennyvíztisztító telepet. A közbeszerzési eljárás hamarosan megkezdődik.

A beruházás folytatásához, azaz a csatornahálózat kiépítéséhez korábban egymilliárd forint támogatásra nyújtottak be pályázatot egy külföldi felajánlásokból gazdálkodó magyarországi alapítványhoz (ennek nevét a településvezető nem kívánta elárulni). Bíznak abban, hogy néhány hónapon belül ez ügyben is pozitív döntés születik. A településvezető reményei szerint Csabacsűd belterületén 2010 nyarára száz százalékban kiépül a szennyvízcsatorna-hálózat.

 

Címkék#csabacsüd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!