Gazdaság

2008.08.13. 13:10

Ötödével nőtt a Linamar profitja

Az orosházi Linamar Hungary Nyrt. idei első félévi árbevétele 15,911 milliárd forint volt, az előző év azonos időszakához képest 10,9 százalékkal nőtt, mérleg szerinti nyeresége 19 százalékkal haladta meg a bázist, 771 millió forintot tett ki – közölte a társaság szerdán a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentésében.

MTI

Az orosházi Linamar Hungary Nyrt. idei első félévi árbevétele 15,911 milliárd forint volt, az előző év azonos időszakához képest 10,9 százalékkal nőtt, mérleg szerinti nyeresége 19 százalékkal haladta meg a bázist, 771 millió forintot tett ki - közölte a társaság szerdán a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentésében.

A közlemény szerint a profit növekedésére az üzemi eredmény kedvező alakulása volt hatással, a társaság tevékenysége mindkét üzletágban nyereséges volt.

Az üzemi tevékenység első féléves eredménye 1,083 milliárd forint lett, ami a bázishoz képest 19 százalékos növekedés.

A társaság a forint erősödése miatt 173 millió forint árfolyamveszteséget mutatott ki az első félévben, a 2007 első félévi 139 millió forint veszteséggel szemben. A nettó pénzügyi eredmény 1,84 millió forint volt.

Az egy részvényre jutó eredmény 90 forint volt, míg a tavalyi első félévben 75 forint.

Az árbevétel mintegy 59 százaléka az autóipari üzletágból, 41 százaléka a mezőgazdasági gépgyártás üzletágból származott. Az autóipari üzletág árbevétele 2,9 százalékkal, a mezőgazdasági üzletágé 24,8 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Az exportértékesítés 12,9 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 11,26 milliárd forintról, míg a belföldi értékesítés 3,0 milliárd forintos bevétele közel azonos volt a tavaly első félévivel.

A 858 millió forint jegyzett tőkéjű Linamar saját tőkéje az első félév végén 18,55 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 16,65 milliárd forintról.

 

Címkék#Orosháza
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!