Gazdaság

2008.06.04. 18:57

Hogyan lehetünk tudatos fogyasztók?

Még mindig az alacsony ár a legerősebb hívószó a magyar vásárlóknak. Hogy valóban spóroljunk, és ne csak egy újabb problémát vegyünk a nyakunkba az olcsón szerzett javakkal, célszerű odafigyelni a termék minőségére is — fejtette ki egy mai rendehzvényen Sarkadiné Bonczos Piroska.

F. M.

A fogyasztóvédelmi szakoktató tegnap a Békéscsabai Regionális Képző Központban tartott előadást „A legjobb fogyasztó a tájékozott fogyasztó!” címmel. Arra is kitért, hogy a vásárlónak nemcsak jogaival, hanem kötelességeivel is tisztában kell lennie. Például ha nem kéri a nyugtát, azt kockáztatja, hogy a termékkel kapcsolatos minőségi probléma esetén hoppon marad.

Az előadás a Tudásnapok-sorozat részeként a helyi lakosságnak kíván a hétköznapokban praktikusan alkalmazható ismereteket adni. Mint Beszédes Attiláné képzési igazgatóhelyettes elmondta, a BRKK kulturális központként szeretne nyitni az itt élők felé ingyenes ismeretterjesztő programjaival. Legközelebb a hatvanon felüli korosztályt várják.

Nyári fórumaikon az internethasználat rejtelmeibe szeretnék bevezetni az érdeklődőket. A tapasztalat szerint ugyanis az idősebb korosztály igen fogékony és érdeklődő a téma iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!