Gazdaság

2008.06.15. 14:28

A biztonságos élemiszertermelésről Gyulaváriban

A biogazdálkodást az eddigi egymilliárd forint helyett 2009-től 5 milliárd forinttal támogatják európai uniós forrásból — jelezte a II. Országos Bionap regionális rendezvényén, ma, Gyulaváriban a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője, Bíró Tamás.

sz. m.

A bionapra Aradról is érkeztek érdeklődők. A rendezvényt dr. Perjési Klára polgármester nyitotta meg a kastélyban, ahol konferenciát szerveztek a biotermesztésről, míg a parkban versenyt biomarhahús főzéséből. Az érdeklődőknek bioélelmiszereket, biotejet kínáltak. Ez utóbbi a Körös—Maros Biofarm Kft. gazdaságából való.

Dancs László, a bionapot rendező Körös—Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány munkatársa elmondta, hogy a kft. pályázaton nyert pénzből július elsejétől mozgó tejházat működtet Gyulán és Békéscsabán. Piacokon, közterületen kínálják a fölözetlen biotejet. Dr. Ráki Ferenc, a gyulavári kastélyt romjaiból felépítő kft. ügyvezetője bejelentette: visszavonul és bemutatta utódját, Ancsin Pétert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!