Gazdaság

2008.03.04. 19:30

Tovább korszerűsíti ladányi bázisát a Henkel

Jelentős technikai és infrastrukturális fejlesztésre készül Körösladányban a Henkel Magyarország. Deák Ferenccel, a cég ügyvezető igazgatójával az előző év tapasztalatairól és az idei elképzelésekről beszélgettünk.

P. G.

— A Henkel Magyarország tavaly az előző évihez képest 10 százalékkal nagyobb bevételt könyvelhetett el. Minek köszönhető ez?
— A tízszázalékos növekedés egyrészt a környező országok dinamikus fejlődésének tudható be, de az export mellett belföldi bevételeink is 10 százalékkal nőttek. A nagyobb kereslet az innovatív munkának köszönhető, hiszen termékeink hozzávetőlegesen egyharmadát az elmúlt három éven belül fejlesztettük ki.

— Közép-Európában az egyik legjelentősebb bázisuk Körösladány, ahol tavaly 1,2 milliárdot költöttek fejlesztésre...
— Így igaz. Körösladányból a világ több, mint harminc országába jutnak el a Henkel termékei. Tavaly nagy léptékű, infrastrukturális és kapacitásbővítő fejlesztést hajtottunk végre. A körösladányi üzem a nyugat-európai gyárakkal is felveheti a versenyt.

— Idén is folytatják a fejlesztést Békés megye legfiatalabb városában?
— Olyan technikai és infrastrukturális fejlesztési csomagot nyújtunk be a gazdasági tárcához, amelyről úgy véljük, megfelel az elvárásoknak. Az odaítélhető támogatás segítségével további korszerűsítések várhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!