Gazdaság

2008.03.27. 15:30

Románia felé nyitnak a viharsarki mérnökök

Az oktatás fejlesztésében is részt vesz a Békés Megyei Mérnöki Kamara, amely csütörtökön tartotta taggyűlését. A feladatokról dr. Cserei Pál elnökkel beszélgettünk.

F. G. K.

— Milyen a mérnökutánpótlás manapság?
— Sokan mennek műszaki iskolába, de mivel Békés megyében kevés a munka és alacsony a jövedelem, kevesen jönnek ide dolgozni. A Viharsarok is tud azonban nyitni. Románia gyorsan fejlődik, szükség van ránk. Az oktatásban is együttműködünk. Úgy tűnik, kamaránk segítségével összekapcsolódhat a temesvári műszaki egyetem és a Tessedik Sámuel Főiskola műszaki képzése. Egy közös pályázatnak köszönhetően konferenciákat is tartottunk az A. P. D. P. Bánáti Szövetséggel.

— Fontosak ezek a továbbképzések?
— Igen, hiszen lépést kell tartani az újdonságokkal. Ötévente kötelező és szabadon választott továbbképzésen kell részt venniük a kollégáknak. A kamara tagjainak a szabadon választottakat ingyenesen szervezi meg.

— Csütörtökön tartották éves rendes taggyűlésüket. Hogyan értékelték az elmúlt esztendőt?
— Munkás év volt. Elkezdődött a tervezők, szakértők, felelős műszaki vezetők és műszaki ellenőrök képzése. Át kellett sorolni a tervezői, szakértői jogosultságokat, hozzánk kerültek a műszaki ellenőrök és a felelős műszaki vezetők, akik eddig különböző hatóságoknál dolgoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!