Gazdaság

2008.03.13. 11:34

Nyolc új irodát nyit Békésben az agrárkamara

Nyolc új ügyfélszolgálati tanácsadó irodát nyit hétfőn a Békés Megyei Agrárkamara. Eddig a megye hét településén — Békéscsabán, Gyulán, Mezőkovácsházán, Orosházán, Sarkadon, Szarvason és Szeghalmon — kérhettek tanácsot, segítséget a kamara ügyfélszolgálati tanácsadóitól a mezőgazdasági vállalkozók.

L. J.

Hétfőn Békésen, Csanádapácán, Dévaványán, Gyomaendrődön, Kondoroson, Medgyesegyházán, Vésztőn és Tótkomlóson nyitnak irodát, melyekhez a helyiséget az önkormányzatok biztosítják, az infrastruktúrát és a tanácsadó szakembert pedig a kamara. Törökné Rácz Erzsébettől, a Békés Megyei Agrárkamara titkárától megtudtuk: a cél az, hogy helyileg is közelebb menjenek a gazdálkodókhoz, akiknek most elsősorban a területalapú támogatások igénylésében kívánnak segítséget nyújtani. Általánossá vált ugyanis az elektronikus igénylés, melynek része a térképrajzolás, ez viszont sok nehézséget okoz a gazdálkodóknak.

— Hosszabb távon a cél az, hogy a vállalkozók minél több támogatáshoz jussanak hozzá az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) forrásaiból, ehhez szeretnénk tanácsokat, segítséget adni. Az irodai ügyfélszolgálat mellett a megyében dolgozó tizenhat tanácsadó a vállalkozók kérésére „házhoz is megy”, azaz helyi fórumokon válaszol a felvetődő kérdésekre — hangsúlyozta Törökné Rácz Erzsébet. Hozzátette: március végén, április elején fórumokat szerveznek azon mezőgazdasági vállalkozók részére, akik saját maguk kívánnak megbirkózni a támogatásigénylések elektronikus úton történő igénylésével.

 

Címkék#agrárium
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!