Gazdaság

2008.03.25. 17:29

Félmilliárdból építenek utat a csabaiak Aradon

Nyolcmillió lejes, azaz csaknem félmilliárd forintos útépítési beruházás kezdődött február végén Aradon. A kétéves projekt megvalósítását a pályázaton nyertes Hódút Kft. a békéscsabai területi főmérnökségének munkatársaira bízta.

M. P. M.

— Nyolc kilométernyi út megépítését vállaltuk, két aradi városrészben, Micalacában, illetve Subcetatében. Előbbiben tizenhárom, míg utóbbiban 10 utcát érintenek a munkálatok — tájékoztatott a feladatokról Vámos Károly, békéscsabai fő-építésvezető.

— Arad városában nyolc kilométernyi utat építünk, a beruházás költségvetése félmilliárd forint. A kivitelezés során hat méter széles, két oldalt szegéllyel, bányakavics-ágyazattal, zúzottkőalappal és két réteg aszfalttal rendelkező utak készülnek. A már meglévő járdákat szegéllyel és egy réteg aszfalttal újítjuk fel, valamint megépítjük a csapadékvíz-elvezető csatornát is. A kapubejárókat szintén kialakítjuk — nyilatkozott az építkezés részleteiről Vámos Károly békéscsabai fő-építésvezető.

Kollégája, Nicoara Miklós egy másik projektről is beszámolt: — Borosjenőn ötvenezer négyzetméteren parképítést vállaltunk. Az építkezés során játszóteret, gördeszkapályát alakítunk ki, és a parkosítás mellett a járdákat is felújítjuk. A projekt költségvetése 500 ezer lej, körülbelül 35 millió forint — összegzett a szakember.
A Hódút Kft. mindkét munkát pályázaton nyerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!