Gasztronómia

2010.06.29. 00:00

Tiszta tészta: pozsonyi kocka

Ismét egy olyan édesség következik, amelyet receptgyilkos módon kényünkre-kedvünkre variálhatunk. Alapja főtt tészta, a töltelék pedig... na jó, elárulom, a baracklekvár mellett kivételesen mák is van benne.

BAMA

Mákiszonyban szenvedők szerintem nyugodtan kipróbálhatják dióval, és ha épp nincs otthon kajsziíz, biztosan jó például eperlekvárral is. Hagyománytisztelő lévén én azonban maradok az eredeti verziónál, különösen ami a mákot illeti. :)

A pozsonyi kockával néhány hete találkoztam egy tartalmát és kivitelét tekintve egyaránt ínycsiklandó kiadványban, mely a 104 híres magyar recept címet viseli. A könyvet barátom anyukájától kértem el, azzal az erősen titkolt szándékkal, hogy úgyis nálam felejtődik. Ennek tőlem függetlenül is minden esélye megvan, miután az íróasztalomon e pillanatban is kb. hat szakácskönyv fekszik egymás hegyén-hátán, a Horváth Ilona-féle kötet immár sajnos lapjaira hullva (néha összerakom, ami jó félórás meló).

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Kész a pozsonyi kocka!
[/caption]

Nos tehát az ihlet megvolt, ám miután tésztát gyúrni nem volt kedvem – a könyvben így készítik -, illetve néhány részlet sem volt egyértelmű számomra, fogtam az egeret, és ellátogattam a Mindmegettére pozsonyikocka-nézőbe. Vmagdi receptje megerősített abban, hogy bolti tésztából is elkészíthető ez a finomság – legalábbis Magdi nem írja, hogy saját kezűleg gyúrta... :)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!