Friss hírek

2006.01.19. 09:33

Nem volt hiába a rakétatámadás

Három al-Kaida tag már biztosan meghalt a múlt heti pakisztáni támadásban. Nem tudni, hogy az amerikai katonai vezetőség vagy a CIA irányította a műveleteket.

BAMA

Három al-Kaida tag is azok között volt, akik a múlt heti pakisztáni rakétatámadásban meghaltak, közölték a hivatalos források. Az egyikük Medhát Murszi, bombaszakértő vol, akinek a fejére 5 millió dollár vérdíjat tűztek ki még korábban. A beszámolók szerint az al-Kaida terrorszervezet második számú vezetőjének, Ajman az-Zavahrinak a mostohafiát is megölték, ám Oszama bin Laden helyettesét nem sikerült. A bombatámadásban 18 civil személy is az életét vesztette, illetve jelentős károkat okozott az afgán határ mentén lévő településben. Az amerikai katonai vezetőség tagadja, hogy ők adtak volna parancsot a támadásra. Az amerikai média viszont meg van győződve, hogy a CIA áll az eset mögött. Pakisztáni titkosszolgálati jelentések szerint két másik al-Kaida tag is a halottak között van: a marokkói Abdul Rehman al-Miszri al-Maghribi, Zavahri mostohafia, és a szervezet média-irányítója, valamint Abu Obaidah al-Misri, aki az al-Kaida műveletek irányítója volt Kelet-Afganisztánban. A negyedik tagot eddig még nem sikerült azonosítani. (bbc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!