Friss hírek

2006.01.18. 09:22

Doris Pack függetlenséget adna Koszovónak

Koszovó elvesztése az ár, amelyet a demokratikus Szerbiának kell megfizetnie Szlobodan Milosevics uralmáért – jelentette ki Doris Pack.

BAMA

Az Európai Parlament délszláv bizottságának német elnöke a belgrádi Novoszti napilapnak ki­jelentette: „Megértjük, hogy a szerbek elveszettek, miután Milosevics szócsövei egy évtizeden át azt mondogatták nekik, hogy a szerbek a legnagyobbak és a legjobak és ezért van mindenki ellenük. Ezért kell a politikusuknak felgyűrniük ingujjukat és Szerbiából, olyanból, amilyen, tehát Koszovó és valószínűleg Montenegró nélkül, példamutató országot kell teremteniük. Szerbiának nagyobb figyelmet kell szentelnie a születési arány növelésére, mint az elvesztett területekre” - idézi Doris Pack szavait a VMDP Hírlevél. 

Pack szerint Marti Ahtisaari feladata az lesz, hogy kisebb engedményekre birja rá mindkét felet, a szerbeknek pedig reményt kell majd adnia, valami olyant, hogy ne érezzék magukat megalázott­nak. Pack szerint azzal, hogy Koszovó feltételes függetlenséget kap, pont kerül a balkáni össze­tűzésekre.

„A valóságban Koszovónak már semmi köze Szerbiához gazdasági, jogi és adminisztra­tív szempontból. Szerbia képtelen megoldást találni Koszovó gazdasági, jogi és más gondjaira. A független Koszovó viszont önállóan nem tud működni sem gazdaságilag, sem jogilag, de az emberi jogokat sem tudja szavatolni, meg megvédeni a szerbeket és más kisebbségeket. Tehát az egyetlen megoldás a feltételes függetlenség, azzal, hogy Koszovó az Európai Unió felügyelete alatt legyen” – mondta Doris Pack, jelentette a Vajdaság Ma hírportál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!