Friss hírek

2006.01.24. 09:52

41-re emelkedett az áldozatok száma

A Bijelo Polje-Bar vasútvonalon hétfőn este történt vonatszerencsétlenségben a legújabb adatok szerint legalább 41 személy – köztük 5 gyerek – vesztette életét.

BAMA

180 sérült van, közülük 90 gyermek, hiszen a vonaton egy nagyobb csoport, síelésről hazatartó diák utazott, jelenti a CENA hírügynökség. A szerelvény Bjocse településnél siklott ki, Podgorica mellett. A szerencsétlenség oka vélhetően az, hogy a fékek felmondták a szolgálatot.

Az egyik túlélő beszámolója szerint a fékek nem működtek, a szerelvény megállíthatatlanul gyorsulni kezdett egy igen veszélyesnek számító útszakaszon, és egy alagút után kisiklott. Ezt követően zuhant a vonat a mintegy 50 méter mély szakadékba.

A szerencsétlenség helyszíne nehezen megközelíthető, erős szél fúj, ami nehezíti a mentőcsapatok munkáját. A szerelvény egy részéhez a mentőcsapatok még nem fértek hozzá: egy 100 méteres, igen meredek részről van szó. Feltételezhető ezért, hogy újabb áldozatok is lesznek.

A podgoricai Klinikai Központ megkérte a mozgásképes sebesültek hozzátartozóit, hogy vigyék haza a pácienseket, ugyanis minden ágyra szükség van az újabb sérültek ellátására. Andrija Lompar, a montenegrói kormány közlekedési minisztere lemondott posztjáról, csakúgy, mint a Montenegrói Vasutak igazgatója, tudatja a B92 Rádió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!