Friss hírek

2005.12.09. 20:59

Magasak a rendezési költségek

A 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek otthont adó svájci városok tiltakoznak a túl magas rendezési költségek miatt.

BAMA

Az állam a 180 millió svájci frankos összköltségből 72 milliót vállal magára, amennyiben a parlament ezt jóváhagyja. A fennmaradó 108 milliót a kantonoknak és a meccsek házigazdáinak kell előteremteniük. Ez az összeg valamennyire csökkenni fog, mert az UEFA is kiveszi részét a rendezési költségekből, arról azonban még nem született döntés, mennyivel támogatja az európai szövetség a házigazdákat.

A svájci Eb-városok - Bern, Genf, Bázel, Zürich - közös nyilatkozatot adtak ki, melyben komolyabb anyagi szerepvállalásra szólítják fel az államot. "Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a városok nem vállalják a rájuk rótt terheket, és akkor Svájcnak nem marad más lehetősége, mint visszalépni a rendezéstől."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!