Friss hírek

2005.11.06. 14:27

Harry Potter premier Londonban

A negyedik, egyben az eddigi legfélelmetesebb Harry Potter epizódot vasárnap mutatják be Londonban.

BAMA

A Harry Potter és a tűz serlege című epizód J. K. Rowling hétkötetes mesefolyamának negyedik részén alapul. A történet szerint Harry részt vesz a varázslónövendékek számára megrendezett, veszélyes Trimágus kupában, s emellett ellenségével, Lord Voldemorttal is megküzd. Nagy-Britanniában a filmet tizenkét éven aluliak csak nagykorú felügyelete mellett nézhetik meg. Az epizódban a halál, a veszély és az első szerelem is megjelenik.

Mike Newel rendező elmondta, azt a tinédzserkorra jellemző hangulatot próbálta megteremteni a filmben, amire iskolás éveiből emlékszik. A rendező a két és fél órás alkotás költségvetését kolosszálisnak nevezte. A szakma találgatásai szerint A tűz serlege 130 és 170 millió dollár közötti összegbe került. A Harry Potter első három epizódja eddig 2 és fél milliárd dollárt hozott a konyhára. A negyedik Potter-film sztárjai – a főszereplő Daniel Radcliffe és Ralph Fiennes (Lord Voldemort ) – is részt vesznek a vasárnapi londoni premieren. A film Magyarországon november 18-tól látható. A még készülő ötödik epizód, a Harry Potter és a Főnix rendje 2007-ben kerül majd a mozikba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!