Friss hírek

2005.11.09. 13:24

Amerikai kapta a magyar Pro Turismo díjat

Earlene Causey, az Amerikai Utazási Irodák Szövetsége(ASTA) korábbi elnöke posztumusz kapta meg a magyar Pro Turismo díjat.

BAMA

Az ASTA Montrealban tartott éves kongresszusán Dr. Somogyi Zoltán, a Magyar Turisztikai Hivatal elnöke adta át a világ legnagyobb és legbefolyásosabb - 140 országában 20.000 tagot számláló - turisztikai szervezete első női elnökének járó rangos elismerést, jelenti a CENA hírügynökség. Az ASTA 1988-ban, Causey elnöksége idején 7 ezer résztvevővel Budapesten tartotta kongresszusát, amely nagyban elősegítette Magyarország elismertségét. A legmagasabb magyar turisztikai kitüntetést a díjazott férje vette át a montreáli Notre Dame bazilikában tartott megnyitó ülésen.

Az ASTA a díj átadása alkalmából kiadott sajtóközlemény szerint büszke egykori vezetője munkájának magyar elismerésére. Az évente átadásra kerülő Pro Turismo díjat azoknak a szakembereknek ítélik oda, akik tevékenységükkel nagymértékben hozzájárulnak a magyar turizmus fejlődéséhez. A rendezvényhez kapcsolódóan Dr. Somogyi Zoltán megbeszélést folytatott Charles Lapointe-tal, a Kanadai Turisztikai Bizottság (Canada Tourism Commission) igazgatótanácsának elnökével, aki a montreáli idegenforgalmi hivatal vezetője is egyben. A találkozón a felek tájékoztatták egymást az általuk vezetett intézmények munkájáról, véleményt cseréltek a nemzetközi turizmust érintő kérdésekről. Lapointe jelezte: tervezi budapesti látogatását - áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!