Friss hírek

2005.10.13. 11:44

A legtöbb Forma-1- rajongó visszajön hozzánk

A Magyarországra utazó tipikus Forma-1-es turista kocsival vagy fapados légitársasággal érkezik, hat napot szán az útra, s szívesen jön később ismét hozzánk, már igazi turistaként - ez derült ki a Magyar Turizmus Rt. felméréséből, melyet az idei Forma-1-es Marlboro Magyar Nagydíj vendégei között készíttetett.

BAMA

A 377 megkérdezett csaknem kétharmada volt külföldi. A válaszokból kiderült: a főleg az Európai Unióból érkező vendégek 85 százaléka kizárólag a verseny miatt jött Magyarországra, az átlagos itt-tartózkodási idő 5,7 nap. A szállást is igénybe vevő látogatók többsége (57 százaléka) szállodai szolgáltatásokat vett igénybe, 29 százalékuk kempingben, 6 százalékuk fizető magánszálláson, 6 százalékuk rokonoknál, vagy ifjúsági szálláson aludt. Jellemző közlekedési eszköz a gépkocsi (45 százalék), valamint a repülőgép (37 százalék) volt. A repülőgéppel érkezők csaknem fele valamelyik fapados légitársaság szolgáltatásait vette igénybe. A Forma-1-ért rajongó külföldi látogatók 61 százaléka most volt először a Magyar Nagydíjon, és 75 százalékuk úgy tervezi, hogy három éven belül ismét megnézi a magyar futamot. Az összes válaszadó 63 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a Forma 1-en kívül, turisztikai céllal is szívesen visszatérne hazánkba. Az idei Magyar Nagydíjra Németországból (33 százalék), Ausztriából (11 százalék), az Egyesült Királyságból és a skandináv országokból (10-10 százalék) érkeztek a legtöbben. (eurohirek.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!