Friss hírek

2005.02.18. 11:34

Újabb gazdatüntetés

Ideiglenesen torlódásokra, a forgalom lelassulására lehet számítani hétfőn, majd egy héttel később a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége demonstrációja miatt.

BAMA

Február 21-én, 28-án és 29-én az ország összes egyszámjegyű főútján és a Budapestet Komárommal összekötő 10-es úton, a Salgótarjánt és Balassagyarmatot összekötő 22-es úton, a Budapestet Nagykátával összekötő 31-es úton, a fővárost Hercegszántóval összekötő 51-es úton, a Körmedet a 7-es úttal összekötő 76-os úton, a Sopront Keszthellyel összekötő 84-es úton, a Sopront Győrrel összekötő 85-ös úton, a Körmedet Szombathellyel összekötő 86-os számú úton és az ezekhez kapcsolódó mellékutakon lehet átmenetileg torlódásokra számítani, mert a demonstráción a gazdák mezőgazdasági munkagépekkel, konvojban vonulnak majd Budapestre és vissza.

Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára elmondta: a munkagépekkel 21-én reggel 7 órakor indulnak a gazdák Budapestre és este 7 órára kell a város határába érniük. Innen rendőri vezetéssel mennek a Felvonulási térre, ahol leállítják a járműveket. Február 22-én délben nagygyűlés kezdődik a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium előtt, erre a rendezvényre rendőri engedély alapján négy traktor vonul be - tette hozzá.

A gazdák több szervezetének kezdeményezésére már csütörtökön is volt tüntetés Budapesten, a Kossuth téren, s a szervezők átadták a követeléseiket tartalmazó petíciójukat a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!