Friss hírek

2005.02.01. 09:43

FKF: Budán egész éjjel tisztították az utakat a hótól

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. munkatársai keddre virradó éjszaka folyamatosan dolgoztak, így a 24 órája tartó folyamatos havazás ellenére reggel az autóbuszok menetrend szerint indulhattak, bár lassabban közlekednek - tájékoztatott a részvénytársaság szóvivője.

BAMA

Szegedi Péter emlékeztetett, hogy a fővárosban 24 órája folyamatosan havazik, a budai városrészben a magasabban fekvő pontokon még hófúvások is előfordulnak. A pesti oldalon havas eső, eső esik. A budai városrészben, így a Széchenyi-hegy magasságában mintegy 7 centiméteres hóréteg hullott 24 óra alatt, a levegő hőmérséklete 0 Celsius fok körüli.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. az éjszaka 90 géppel folyamatosan takarította a havat és síkosságmentesítette a főútvonalakat a budai városrészben, különösen az észak-budai városrész területén, és megkezdte a mellékútvonalakat takarítását is. Hajnalban a hófúvások miatt a mellékutakról vissza kellett térni a főutakra. A már megtakarított mellékutak is havasak az orkánerejű szél miatt.

Amennyiben eláll a havazás, a részvénytársaság folytatja a mellékutak takarítását - fűzte hozzá Szegedi Péter, aki elmondta, hogy a pesti oldalon akadálytalan a közlekedés.

A Közterület-fenntartó Rt. kéri a házfelügyelőket és magánház-tulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszt folyamatosan takarítsák a gyalogos balesetek elkerülésére - mondta a szóvivő.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!