Friss hírek

2005.02.14. 11:42

Bérkövetelések és sztrájkok a BKV-nál

Hétfő hajnalra létrejött a bérmegállapodás a BKV vezetése és a szakszervezetek között, a február 15-re tervezett sztrájk elmarad.

BAMA

A BKV Rt-nél működő szakszervezeti szövetségek, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ), a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ), a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeteinek Szövetsége (TDFSZSZ), a BKV Liga-Munkástanács Szövetsége (BKV-LMSZ), a Fővárosi  Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (FKDDSZ) közleményben jelentették be, hogy a több  mint három hete tartó bértárgyalások eredménytelensége miatt 2005. február 15-én üzemkezdettől 13.00 óráig sztrájkot hirdetnek. A  sztrájk-kezdeményezéshez az rt.-nél működő összes érdekképviselet  csatlakozott. Február 14-én hajnalra, 50-60 órás tárgyalási folyamat  után, megszületett az egyezség, a szakszervezet elfogadta a cég  bruttó 16 ezer forintos béremelési javaslatát.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!