Friss hírek

2005.01.17. 15:41

Központi érettségi nap az új matúráról

Történelemből írásbeli, emelt szintű matematikából szóbeli lesz a követelmény, magyar nyelv és irodalomból pedig helyesírási szótár használható majd az új kétszintű érettségi vizsgán - többek között ezekről a változásokról is hallhatnak a diákok a Központi Érettségi Nyílt Napon január 22-án a fővárosban.

BAMA

A Felvételi Információs Szolgálat nyílt napján elsősorban a 12-es és már korábban érettségizett diákokat várja az országos rendezvényére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre - tartalmazza a szervezők közleménye.

A szervezők különösen számítanak a korábban érettségizett diákok részvételére is, hiszen a középiskolában ők már nem kaphattak rendszeres tájékoztatást a kétszintű érettségi vizsgakövetelményekről

A nyílt napon a diákok előadást hallhatnak a matematika, történelem, fizika, magyar nyelv és irodalom, biológia, angol, német tárgyak vizsgáiról, a közép- és emelt szintű írásbeli és szóbeli érettségi feladatsorok felépítéséről,  megismerkedhetnek típuspéldákkal, a javítótanárok által elvárt megoldási menetekkel.

Az idén a kétszintű érettségik életbelépésével a felsőoktatási jelentkezési határidő is február 15-e lesz.

Nem csak a követelményekkel, a vizsgák szerkezetével, hanem a felsőoktatási jelentkezésekkel kapcsolatban is számos változás lép életbe: például július 11-ig egy alkalommal megváltoztatható az "A" lapon meghatározott elbírálási sorrend, amire a korábbi években nem volt lehetőség. Érdemes tehát a lehető legtöbb forrásból tájékozódni, mert a felvételi eljárásban jelentős lépéshátrányba kerülhetnek azok a jelentkezők, akik nincsenek minden információ birtokában.

A szaktárgyi tudnivalók mellett a résztvevők gyakorlati tanácsokat is kapnak az előadóktól: hogyan tudják mérni, elemezni magukat a felkészülés alatt, illetve hogyan vehetik sikerrel az akadályokat?

További információkat a www.fisz.hu oldalon találnak.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!