Messi: ez az eddigi legjobb vébém

Argentin győzelemmel végződött az Ausztrália elleni nyolcaddöntő a katari labdarúgó-világbajnokságon. Lionel Messi pályafutása ezredik mérkőzésén egyszer talált be, a meccs legjobbjának választották, majd könnyekkel a szemében arról beszélt, miért különleges neki a mostani torna.

Beol.hu

Fotó: AFP/Anadolu Agency/Mohammed Dabbous)

Argentína Ausztrália 2-1-es legyőzésével bejutott a katari futball-vb negyeddöntőjébe. Az összecsapás legjobbjának – nem véletlenül – Lionel Messit választották, aki ugyan az első félidőben volt eredményes, de főleg a másodikban parádézott. Ha csak rajta múlott volna, nagyobb különbség alakul ki a két válogatott között, a csapattársai viszont nem tudták gólra váltani a gólpassznak beillő átadásait – olvasható a Magyar Nemzet tudósításában.

A mérkőzés vége emiatt a kelleténél szorosabb lett, az ausztrálok az egyenlítéstől sem jártak messze, de végül a dél-amerikaiak kezdhettek hatalmas ünneplésbe. A szurkolók a pályafutása 1000. mérkőzését játszó Messi nevét skandálták, ez még a sokat látott klasszist is elérzékenyítette.

– Elképesztő érzés – árulta el a 35 éves szélső. – Nagyon boldog vagyok, hogy megoszthatom velük ezt a csodálatos pillanatot. Rengeteg erőfeszítésükbe került, hogy itt legyenek velünk minden egyes meccsen. És azt is tudom, hogy az emberek mennyire élvezik a vb-t otthon, Argentínában is. Bár mindannyian szeretnének itt lenni, ez nem lehetséges. Kötelék alakult ki köztünk, ami csodálatos. Egészen hihetetlen a szenvedély, az energia, az öröm, amit közvetítenek felénk. Szóval nagyon hálásak vagyunk nekik.

Messi feltehetően utolsó világbajnokságán vesz részt, de nem csak ezért különleges neki a mostani torna. A szurkolókon kívül a lelátókon mások is árgus szemekkel figyelik a ténykedését a pályán, méghozzá a három fia, akik már mindannyian elég idősek ahhoz, hogy megértsék a vb jelentőségét. Thiago tíz, Mateo hét, Ciro pedig négyéves.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!