Megszólalt Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo nélkül aratott kiütéses győzelmet Portugália Svájc felett a katari vb nyolcaddöntőjében. A 37 éves világklasszis helyettese, Goncalo Ramos ráadásul mesterhármassal vette ki a részét a sikerből. Ronaldo csak a 73. percben, 5-1-es állásnál állt be, s noha volt lehetősége a gólszerzésre, végül Leao állította be a 6-1-es végeredményt.

Cristiano Ronaldo

Fotó: MTI/EPA

Vajon hogyan reagál Ronaldo erre a helyzetre?

Mindenkit az a kérdés foglalkoztatott, vajon Ronaldo hogyan fogadja a nélküle kivívott diadalt. Nos, nem késett a válasszal. Két órával a mérkőzés lefújása után üzente az Instagram-oldalán egy olyan kép kíséretében, amely azt mutatja, hogy önfeledten ünnepel a társai körében.

„Hihetetlen nap Portugáliának, történelmi eredmény a világ legnagyobb viadalán. Pompás előadás a tehetségekkel és fiatalokkal teletűzdelt csapattól. A válogatottunk elismerést érdemel. Tovább él az álom! A végsőkig! Hajrá, Portugália!” – írta Ronaldo.

Fernando Santos: Ronaldo a barátom

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón természetesen Fernando Santos felé is elsősorban a Ronaldo mellőzésének az okát firtató kérdések záporoztak. Először a Ronaldóhoz fűződő viszonyáról beszélt a szakvezető.

– Nagyon szoros a kapcsolatom vele, tizenkilenc éves kora óta ismerem, amikor még a Sporting játékosa volt.

„Ronaldo a barátom. Ám soha nem keverjük össze a személyes és s szakmai szempontokat.”

Ronaldo továbbra is a válogatott nagyon fontos játékosa. Az ő szerepe erre a meccsre megoldódott. És soha ne feledjük el, hogy ő a világ egyik legjobb labdarúgója, továbbra is közösen, egységben kell haladnunk – Santos egyszerre érzelmesen és óvatosan fogalmazott.

Aztán szóba került, miért is hagyta ki az ötszörös aranylabdást.

– Sokat futó csapattal akartunk kiállni. Cristiano inkább a tizenhatoson belül mozog, ott vállal határozott szerepet, Goncalonak más tulajdonságai vannak: nagyon dinamikus, amit most megmutatott nekünk – mondta a 68 éves szakember.

Tehát Fernando Santos is belátta azt, amivel bírálják Ronaldót, keveset fut, nem veszi ki a részét a védekezésből. A szövetségi kapitány természetesen kitérő választ adott arra, Ronaldo vajon ott lesz a Marokkó elleni kezdőtizenegyben.

– A keretünk valamennyi játékosa alkalmas arra, hogy a kezdőcsapatban szerepeljen. Erről a kérdésről később határozunk – felelte Santos.

Az a valószínűbb, hogy Ronaldo Marokkó ellen is csak csere lesz, s a mérkőzés alakulásától függően áll be - olvasható a Magyar Nemzeten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!