Marokkó jutott tovább a tizenegyespárbaj végén, Bono bravúrozott

A nyolcaddöntő zárónapjának nyitómeccsén Marokkó mérkőzött Spanyolországgal.

Beol.hu

Forrás: AFP/Javier Soriano

A játékrész elején inkább a mezőnyjáték donimált, majd a 12. percben Hakimi végzett el 20 méterről egy szabadrúgást, a labda azonban a felső léc fölött csapódott le. A 26. percben Gavi találta el a felső lécet, majd Ferran Torres lövését bravúrral védte a kapus, egy perc múlva Asensio kapott mesteri labdát Albától, ám hat méterről csak az oldalhálót találta el – olvasható a baon.hu tudósításában.

A 33. minutumban Mazraoui 25 méterről vette célba a spanyolok kapuját, Unai Simón azonban könnyedén fogta a középre tartó labdát. A folytatásban sem igazán találták a spanyolok az ellenszert a szervezett marokkói védelemmel szemben. A hajrában Marokkó előtt adódott lehetőség, Bufal beadása után Agerd fejelt hét méterről kapu fölé.

Az 55. percben egy spanyol szabadrúgást Asensio gurított le Dani Olmohoz, aki éles szögből nagy erővel lőtt kapura, de Bunu védeni tudott. A folytatásban a spanyolok most beszorították a marokkóiakat, passzolgattak a tizenhatos előterénél, de lövésig nem tudtak eljutni. A 78. percben Jordi Alba beadása után Dani Olmo lőtt kapásból, de a kapu fölé ment a labda. A 86. percben az alapvonalról visszafejelt labdát Seddira félfordulatból lőtte a kapu mellé. 90 percig nem dőlt el a mérkőzés így kétszer 15 perces hosszabbítással folytatódott a találkozó.

A 95. percben Seddira vezethette a labdát a félpályáról, de a támadás végén Laporte könnyedén szerelte a tizenhatosnál. A 100. percben Balde lőtt volna kapura, de Hakimiről szögletre vágódott a labda. A 104. percben közel járt a vezetést megkaparintásához Marokkó, Seddira lőtt kapura 10 méterről, de Unai Simón lábában elakadt a labda. A 106. percben Szabiri egyből kapura lőtt a középkezdésből, de a labda a jócskán fölé szállt. 

Négy perccel később Seddira vezethette egy az egyben kapura a labdát, de lövés helyett, a spanyol védők beérték és szerélték. A hosszabbítás utolsó percében Sarabia eldönthette volna a meccset, 5 méterről lőtt a hosszú irányába, de a kapufáról kipattant a labda.

A tizenegyespárbajt 3-0-ra nyerte meg Marokkó és jutott tovább a legjobb nyolc közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!