Már a franciákra koncentrál Gareth Southgate

A katari világbajnokságon a szenegáliakat vasárnap este 3-0-ra legyőző angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate már a negyeddöntős ellenfélre, a címvédő franciákra koncentrál.

Beol.hu

Southgate: a franciák elleni meccs a legnagyobb kihívás, ami várhat ránk

Fotó: MTI/EPA

Az MTI tudósítása szerint Southgate a nyolcaddöntős siker után nem győzte dicsérni játékosait, így kiemelten a 19 éves Jude Bellinghamet, a csatár Harry Kane-t, valamint Phil Fodent és Jordan Hendersont.

„Nem hiszem, hogy bárki is láthatta volna előre, mennyire gyorsan válik érett futballistává Bellingham. Az elmúlt öt hónapban újabb szintet lépett” – nyilatkozta az angol szövetségi kapitány, majd rátért arra, hogy szombaton a négy évvel ezelőtt győztes franciákkal kell szembenézniük. „Ez a lehető legnagyobb kihívás, ami várhat ránk. Ők a címvédők, fantasztikusan tehetséges játékosok egyénileg, és csapatként is. Nagyon nehéz ellenük játszani és gólokat szerezni” – dicsérte Southgate a következő ellenfelet, ugyanakkor kiemelte, a francia csapat nem csak a góllövőlistát vezető Kylian Mbappéból áll.

„Persze ő egy világklasszis játékos és emlékezetes pillanatai voltak már itt, valamint a korábbi nagy tornákon is, de nem szabad megfeledkeznünk Griezmannról, Giroud-ról, illetve a tehetséges, fiatal középpályásaikról sem” – jelentette ki Southgate.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!