Külföldi edzőt is el tudna képzelni a kispadon Ronaldo

Ronaldo, a brazilok kétszeres világbajnok labdarúgója szívesen látna neves külföldi edzőt a válogatott élén.

Beol.hu

Ronaldo kétszeres világbajnok

Fotó: MTI/EPA

A katari vb-n a negyeddöntőben kiesett dél-amerikai válogatott kispadjáról távozott Tite, miután a legnagyobb esélyesek közé sorolt csapata tizenegyespárbajban alulmaradt Horvátországgal szemben. A szövetségi kapitány már a torna előtt kijelentette, hogy függetlenül a vb-n elért eredménytől nem folytatja tovább a munkát a nemzeti csapatnál.

Az elmúlt napokban több olyan neves külföldi szakember neve is felmerült az utódjelöltek között, akikre Ronaldo szívesen bízná rá a válogatott irányítását, de hangsúlyozta, hogy a döntés nem az ő kezében van.

„Szívesen látnék a brazil válogatott szövetségi kapitányaként olyan neveket, mint Josep Guardiola, Carlo Ancelotti vagy José Mourinho, de nem én választok, majd meglátjuk, mi fog történni. Ezek a nevek Brazíliában merültek fel, azt sem tudom, hogy valóban a jelöltek között szerepelnek-e vagy sem” – nyilatkozta.

Hozzátette: ő személy szerint semmilyen problémát nem lát abban, hogy külföldi edző irányítsa a brazil válogatottat, a szövetségi kapitány ügyében viszont nagy vitát vár hazájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!