Ismét tizenegyesek döntöttek, Argentína jutott az elődöntőbe

A negyeddöntő második mérkőzésén Hollandia és Argentína lépett pályára.

Beol.hu

Fotó: MANAN VATSYAYANA / AFP

Az 5. percben egy labdavesztés után kontrázhattak az argentinok, végül De Paul lőtt 17 méterről, de a lövését Aké blokkolta. Ezután Molinát indították a jobb szélen, majd középre lőtt, de Van Dijk kifejelte a labdát – olvasható a baon.hu tudósításában.

A 16. percben Depay bal oldali beadását Timber fejelte el a hosszú oldalon, a középen érkező Blind azonban nem érte el a labdát. Később Depay és Bergwijn összejátéka után az utóbbi került lövőhelyzetbe, de a 17 méteres lövése jócskán elkerülte az argentin kaput. A 33. percben egy argentin kontra végén Julan Alverez készítette le a labdát Rodrigo De Paulnak, az argentin középpályás 18 méterről a középen álló Noppert kezébe lőtt. A 35. percben Argentína megszerezte a vezetést, Messi tört kapura, majd passzolt öt védő között Molinának, aki ziccerbe került és Noppert mellett a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A 40. percben Messi fordult kapura, de Noppert kezébe lőtt.

A 47. percben Messi átadása után Acuna tekert balról középre, de Timber blokkolt. Az 59. percben egy holland labdavesztés után Messi vette át a labdát majd tálalt Juliean Alvareznek, aki egyedül tört kapura, de lepasszolta a labdát a jobbján érkező Molinának, aki viszont egy hajszállal lemaradt az átadásról. A 63. percben Messi 18 méteres szabadrúgása centikkel kerülte el a bal felső sarkot. A 71. percben tizenegyeshez jutott Argentína. Acuna ment el a jobb oldalon, megtolta Dumfries mellett, aki elhúzta a lábát. Messi állt a labda mögé, és a kapu bal oldalába lőtt (0-2). A 83. percben szépített Hollandia, egy jobb oldali beadásra Weghorst érkezett a rövid oldalon, és a csúsztatott fejese a jobb alsóban kötött ki (1-2). A 85. percben Berguisnak eresztett el 11 méterről egy bombát, de a lövése az oldalhálóban kötött ki. A hosszabbítás tizedik percében Weghorstot borították fel a tizenhatos előtt, 20-ról lőhetnek szabadot a hollandok, amit begurítottak a sorfal mellett álló Weghorstnak, aki átvette, és hét méterről a bal alsóba lőtt (2-2).

A 102. percben Messi szabadrúgását fejelte ki Timber a 16-os elől, majd két perccel később egy újabb szabadrúgást késett le Otamendi.

A 107. percben Messi szögletét húzta le Noppert. Majd öt perccel később Frenkie De Jong szabadrúgására érkezett a hosszún Luuk De Jong, kapásból lőtt, de a labdája elakadt a blokkban. A túloldalt közel jártak az argentinok a gólszerzéshez, egy jobbról belőtt labdát Lautaro Martínez lőtt kapura nyolc méterről, de pont Van Dijk mellkasát találta telibe. Majd Pezzella fejelt centikkel a felső léc fölé ment. A 118. percben Lang balról belőtt labdájára Berghuis érkezett a hosszún, de Martínez jól mozdult ki, és megszerezte a labdát a holland támadó elől. Egy perccel később ismét Lautaro Martinez próbálkozott, de lövését kitolta Noppert. A 120. percben a kapufa is az argentinok ellen volt, így a tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról.

A tizenegyespárbajt végül 3-4-re nyerte Argentína.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!