Hármas versenyfutás lesz az F csoportban

Bravúrra lesz szüksége a legutóbb bronzérmes Belgiumnak a továbbjutáshoz, mivel ehhez a négy éve döntős horvát csapatot kellene legyőznie csütörtökön, a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának utolsó körében.

Beol.hu

A horvátok helyzete a legkényelmesebb /Fotó: MTI/EPA/

A négyesből Kanada már nem léphet tovább, Horvátország és Belgium mellett még Marokkónak van esélye a 16 közé jutásra, méghozzá kifejezetten jó esélye.

Az előző fordulóban a roppant gyengén játszó belgákat verte az afrikai csapat, amelynek már a Kanada elleni döntetlen is nyolcaddöntőt ér, de még akár egy kétgólos vereséggel is továbbjuthat, amennyiben Horvátország nem kap ki a belgáktól. A két európai élcsapat mérkőzésének az eddig látottak alapján egyértelműen a horvátok az esélyesei. Luka Modricék ugyanis a felejthető Marokkó elleni 0-0 után Kanadát remek játékkal, hátrányból fordítva kiütötték.

Belgiumnak mindenképpen győznie kell a nyolcaddöntőhöz, döntetlennel csak akkor léphetne tovább, ha a már kiesett Kanada nagy arányú győzelmet arat Marokkó ellen. A horvátok helyzete a legkényelmesebb, mivel néggyel jobb a gólarányuk Belgiumnál és eddig kettővel több gólt szereztek, mint Marokkó.

Az F csoport csütörtöki programja:
16.00: Horvátország–Belgium, al-Rajján, Ahmad bin Ali
16.00: Kanada–Marokkó, Doha, al-Tumama

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!