Ettől az embertől mindenki retteg a vb lelátóin – videóval

A katari focivébén a legtöbben ettől az embertől félnek. Ő a hot-spot, vagy ha jobban tetszik, a wifi-őr, aki elől nincs menekvés. A kezében lévő eszközzel beméri azokat, akik saját telefonjukról akarják megosztással használni az 5G hálózat internetét. Az első figyelmeztetés után a második szankció a vb-ről való kizárás.

Beol.hu

Fotó: origo.hu

Az origo.hu kiküldött munkatársa, Lantos Gábor helyszíni jelentése a 22. labdarúgó-világbajnokságról, Katarból.

– 33 éve tartó újságírói pályafutásom alatt ilyet még sosem láttam. Mondjuk, a szervezők előre figyelmeztettek mindenkit, hogy eszébe ne jusson a mobilján az internet megosztást bekapcsolni, mert annak súlyos következményei lesznek. A hivatalos indoklás szerint, ha valaki bekapcsolja, azzal gyengíti a wifi-hálózatot. Ez egy kissé homályos magyarázat, de Katarban ilyenekről nem szokás beszélni, pálne nem visszakérdezni.

A videón is látható, hogy a meccsek alatt ezzel a szerkeszettel járkáló smasszerek úgy be tudják mérni a renitens embert, hogy székre pontosan megtalálják őt, sőt, még a nevét is tudják. Minden sornál megállnak és mérnek. Ha egyszer mégis bekapcsolta valaki a telefonján a netmegosztást, annak nincs kegyelem, percek alatt bemérik és megtalálják. Fotósokat, tévéseket, újságírókat, vendégeket ugyanúgy bemérnek, nincs kivétel.

Egy kicsit félelmetes ez az egész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!