Bírálta a játékvezetőt, el is tilthatják Lionel Messit

A FIFA bejelentette, hogy az Argentína–Hollandia világbajnoki negyeddöntő után történtek miatt fegyelmi vizsgálatot indított mindkét válogatott, illetve szövetség ellen. Ez azt jelenti, hogy például a játékvezetőt bíráló Lionel Messit akár el is tilthatják, ami jelentősen befolyásolná a horvátok elleni elődöntő esélyeit.

Beol.hu

Nathan Ake és Lionel Messi

Fotó: MTI/EPA

A nemzetközi labdarúgó-szövetség, a FIFA fegyelmi eljárást indított Argentína és Hollandia ellen a 2022-es világbajnokság negyeddöntői után, a két csapat találkozója ugyanis botrányosan ért véget, miután az argentinok tizenegyesekkel elődöntőbe jutottak. A pályán, az öltözőfolyosón és a stadionon kívül is feszült volt a hangulat, a két tábor össze is csapott egymással.

Antonio Mateu Lahoz spanyol játékvezető 18 sárga lapot osztott ki a mérkőzésen, ami világbajnoki rekord, a holland jobbhátvédet, Denzel Dumfries-t két sárga lap után ki is állította. A FIFA bejelentette, hogy a fegyelmi bizottsága eljárást indított Argentína ellen a szabályzat 12. (játékosok és hivatalos személyek helytelen viselkedése) és a 16. cikkely (rend és biztonság a mérkőzéseken) lehetséges megsértése miatt. A szövetség emellett a hollandok ellen is eljárást indított a fegyelmi kódex 12. cikkének lehetséges megsértése gyanújával.

A találkozót követően egyébként Lionel Messi, akit a meccs legjobbjának választottak, egyértelműen bírálta a spanyol játékvezetőt, majd indulatosan beszólt a hollandok két gólját szerző Wout Weghoestnak. Azóta az argentinok rejtegetik a csapatkapitányt, mindenesetre érdekes lenne, ha a FIFA eltiltaná őt a kritikája miatt, és nem játszhatna a horvátok elleni elődöntőben - írja a Magyar Nemzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!