A horvátok legyőzésével Messiék közelebb kerültek a világbajnoki címhez

Az első elődöntőt rendezték kedden a katari világbajnokságon, melyen Argentína és Horvátország mérkőzött egymással. A vártnál simábban, 3-0-s győzelemmel jutott a döntőbe Argentína.

Ivan Perisic és Lionel Messi a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében

Fotó: MTI/EPA

Bár inkább a horvátok birtokolták a labdát a mérkőzés elején, Argentína próbálkozott indítani. A 16. percben aztán Modric szenzációsan tartott meg egy labdát a jobb szélen, majd kitett a felfutó Juranovicnak, akinek a beadását blokkolni tudták. A 22. percben Messi indult meg a kapu felé, kicselezett két horvátot majd Julian Alvarezt próbálta kiugratni, de Lovren becsúszva menteni tudott. Három perc múlva Enzo Fernandez távoli lövését Livakovic vetődve védte. A 32. percben büntetőhöz jutottak az argentinok, Julian Alvarez kapott egy kiugratást, megtolta a labdát a kimozduló Livakovic előtt, aki elütötte az argentin támadót. 

A tizenegyest Messi értékestette (1-0). Öt perccel később egy horvát szöglet után kontráztak az argentinok, Alvarez indult meg Messi passzával, előbb Juranovic, majd Sosa sem tudott felszabadítani, végül a tehetetlen Livakovic mellett a kapu jobb oldalába lőtt nyolc méterről (2-0). Később közel álltak a harmadik találathoz, egy bal oldali szögletre Mac Allister érkezett a rövid oldalon, a hatméteres fejesét azonban Livakovic hatalmas bravúrral ütötte ki a bal alsóból. A hajrában Juranovic jobb oldali beadása megpattant egy védőn, így a rövid alsóba tartó labdát Martíneznek kellett kitornáznia. 

A fordulás után Modric jobbról betekert szabadrúgását Martínez húzta le magabiztosan, majd a túloldalt Parades 25 méteres lövése landolt Livakovic kezében. Az 56. percben Julian Alvarez kapott egy hosszú indítást, megtartotta a labdát, majd a mélységből érkező Enzo Fernandez elé tette a labdát, aki kapura törhetett volna, de rosszul vette át, így Gvardiola szerelni tudta. Később Messi kényszerítőzött Enzo Fernandezzel, a visszakapott labdával kapura fordult, de nyolcméteres lövését Livakovic védte. A 62. percben egy bal oldali szabadrúgásra érkezett Lovren, hat méterről fejelt, de Martínez védeni tudott. 

A 70. percben harmadik találatát jegyezte Argentina, Messi kapott labdát a jobb oldalon, megforgatta Gvardiolt, majd az alapvonalról visszapasszolt az érkező Julian Alvareznek, aki hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt (3-0). Három perccel később Perisic szabadrúgásból küldött kapura, de Martínez könnyen védett. A 83. percben a frissen beálló Paulo Dybala nyesett be egy labdát Mac Allisternek, aki 11 méterről kapásból lőtt, de nem találta el a kaput. A hajrában egy horvát kontra végén Majer lőtt 20 méterről, de Martíneznek nem okozott problémát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!