A csabai karácsonyi vásárban nézi a meccseket Frankó Attila - videóval

Főszervezőként napjai legnagyobb részét az Andrássy úti Békéscsabai Karácsony Vásár és Termelői Piacon tölti Frankó Attila. Itt nézi a meccseket – leginkább a horvátokét, brazilokét, franciákét és az angolokét –, ugyanis kitettek egy nagytévét két pavilon közé.

Ny. L.

Frankó Attila időnként olyan labdával dekázgat, amilyennel a világbajnokságon játszanak

Az egyik pavilonban forralt bort, teát, sört és zsíros kenyeret is kínálnak, a másikban pedig aszalt gyümölcsök, édességek, nyalókák teszik ki a kínálat nagy részét. Szemben láttam egy hamburgeres és még egy forralt boros pavilont is. Áfonyás, epres, meggyes és klasszikus forralt borokat, kenyérlángost fogyaszthatnak a látogatók, szurkolók, a nyolcféle lepény között pedig Son-Go-Ku is szerepel. Mondtam a tulajnak, hogy az ázsiaiak már kiestek a vébéről, de egyből válaszolt, hogy ez egy rövidítés, és a sonkás-gombás-kukoricás lepényt takarja. A meccsek előtt, után vagy a szünetben a könyves pavilont is érdemes felkeresni, mert 600-féle kiadványt árusítanak.

No, de vissza a vébéhez, Frankó Attila időnként olyan labdával dekázgat, amilyennel a világbajnokságon játszik Neymar, Luka Modrić vagy Messi. Attila számára nem volt kérdés, hogy emlékbe vásárol egyet.  

– Az angolok vébégyőzelméért leginkább azért szurkolok, mert mi, magyarok 4:0-ra megvertük őket idegenben. És akkor elmondhatnánk, hogy a világbajnokot győztük le – ecsetelte. – Ugyanakkor a franciákkal biztosan meggyűlik majd a bajuk szombaton. A másik három negyeddöntőt illetően az argentin-holland abszolút kétesélyes, a Portugália-Marokkó találkozón viszont szerintem a portugálok legyőzik az afrikai együttest. A horvát-brazilon déli szomszédainkért szorítok, de el kell ismerni, hogy a brazilok esélyesebbek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!