Queiroz: a futball istenei azokat áldják meg, akik gólt szereznek

Carlos Queiroz, az iráni válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata legalább egy pontot és így továbbjutást érdemelt volna, kollégája, Gregg Berhalter, az 1-0-ás sikerrel nyolcaddöntős amerikaiak szakvezetője ugyanakkor úgy látta, tanítványai rászolgáltak teljesítményükkel a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második helyére a két csapat kedd esti összecsapásán.

Az irániak mestere szerint legalább egy gólt megérdemeltek volna

Forrás: MTI/EPA

„A futball istenei azokat áldják meg, akik gólt szereznek és sajnos mi ma nem tudtunk betalálni” - kezdte kissé poétikusan értékelését Irán portugál kapitánya. „Már a meccs előtt is azt mondtam, hogy az első két körben az amerikai csapat volt a legkiegyensúlyozottabb a négyesünkben és ma is pont úgy kezdték a meccset, ahogy a Wales és Anglia ellenit. Az első félidőben jobbak voltak, gyorsabbak és élesebbek, ráadásul egy gólt is szereztek, ami nem lepett meg. A fordulás után változott a meccs képe, nálunk volt többet a labda, több helyzetet alakítottunk mint riválisunk az első félidőben és legalább egy gólt megérdemeltünk volna.”

Queiroz a mérkőzés utolsó perceiben történt büntetőgyanús szituációról nem akart beszélni, mint mondta, nem látta, hogy Taremit lerántotta-e az amerikai védő vagy sem, de a végeredmény és a továbbjutás szempontjából ez már nem is fontos szerinte.

Gregg Berhalter tulajdonképpen hasonlóan látta a mérkőzést Queirozhoz, azzal a nagy különbséggel, hogy szerinte az ő játékosai érdemelték meg a győzelmet. „Az első játékrészben megmutattuk, mire vagyunk képesek a játék szempontjából, a másodikban pedig azt, hogy mire vagyunk képesek elszántság és céltudatosság terén” - méltatta labdarúgóit a szövetségi kapitány. „A srácok küzdöttek, minden kiadtak magukból és végül veretlenül jutottunk a legjobb 16 közé.”

A B csoportot Anglia nyerte meg, míg az Egyesült Államok 5 ponttal végzett a második helyen és a szombati nyolcaddöntőben Hollandiával találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!