Hiába a győzelem, kiesett Tunézia

A világbajnokság tizenegyedik napja a D-csoport mérkőzéseivel indult, a harmadik körben Tunézia Franciaország ellen lépett pályára.

Az már a második fordulóban eldőlt, hogy a hat pontos Franciaország csoportelsőként ott lehet a nyolcaddöntőben, míg Tunézia egy ponttal az utolsó helyről várhatta a találkozót.

Jobban kezdett a továbbjutásért hajtó Tunézia, a nyolcadik percben a vezetést is megszerezhették volna, bal oldali szabadrúgásra Nader Gandri robbant be, akrobatikus mozdulattal belepöckölt a labdába, Mandandának így esélye sem volt hárítani, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A 15. percben Ali Malul lőtt 25 méterről Mandanda kezébe. Egy perccel később Laidouni cipelte a labdát 40 méteren keresztül, majd Camavingának adott egy hatalmas kötényt, azonban a francia középpályás elkaszálta a Fradi játékosát. 

A 25. percben egy gyors támadás végén Kolo Muani ugratta ki ziccerben Kingsley Comant, a francia támadó azonban 11 méterről jócskán mellé rúgta a labdát. A 35. percben  Hazri 21 méteres gyenge lövését Mandanda nem tudta megfogni, Camavingának kellett kirúgnia a lecsorgó labdát. A 42. percben Vahbi Hazri kapott egy mélységi kiugratást éles szögből lőhetett volna, de helyette középre tette a labdát, ott azonban Camavinga tisztázni tudott. 

Az 52. percben Laidouni szerelte Fofanát a francia tizenhatoson belül, majd éles szögből lőtt a kapu fölé. Az 58. percben megszerezte a vezetést Tunézia, Fofana vesztett labdát a félpályánál, Laidouni passzolt Hazrihoz, aki 12 méterről a bal alsó sarokba pöckölt (1-0). Nyolc perccel később Tchouameni indult meg a kapu felé, azonban Laidouni szerelte. A 72. percben a csereként beálló Mbappé indult meg balról befelé, középre tekert Guendouzi irányába, de hosszú lett a labdája. A 82. percben egy szögletet követően lőtt 20 méterről Dembélé a jobb alsó felé, de fogta Dahmen. Három minutummal később Rabiót törte el a labdát egy átadást követően. A 89. percben Mbappé lőtt éles szögből, de hárította tunéziai kapus. 

A hosszabbításban Mbappé előtt adódtak lehetőségek, de ekkor még helytállt a tunéziai védelem. A 98. percben úgy tűnt egyenlítenek a franciák,  Tchouaméni beívelését rossz helyre fejelték ki, az érkező Griezmann pedig hét méterről, kapásból a jobb alsó sarokba lőtt, de a videóbírózást követően visszafújta a játékvezető a találatot, így Hazri góljával nyert Tunézia, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!