Győzelmével csoportelső Argentína, de a vesztes lengyelek is továbbjutottak

A C-csoportban Lengyelország mérkőzött Argentínával.

Piotr Zielinski és Lionel Messi

Fotó: MTI/EPA

A mérkőzést megelőzően Lengyelország négy pontjával vezette a tabellát, míg Argentína három ponttal a második helyen állt, így a győztes biztosan továbbjutó.

A harmadik percben De Paul ívelését fejelte Otamendi, de a kapu mellett kötött ki a labda. A túloldalon Lewandowski és Matty Cash összjátéka után lőhetett Kiwior, de blokkolt az argentin védelem. A 7. percben Messi lövését könnyedén fogta Szczesny, majd három perccel később az argentin kiszorított helyzetből leadott lövését védte a rövid kapufánál a lengyel kapus. A folytatásban is az argentinok nyomtak. A 29. percben Acuna balról eleresztett erős lövése nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. A 36. percben Di María labdájával Alvárez ugrott ki és lőtt az ötös sarkáról, de erős lövését védte Szczesny, aki a Messinek visszatett labdát is elütötte a VAR szerint azonban szabálytalan volt, a videóbírózást követően Makkelie befújta a büntetőt, azonban Messi lövését védte Szczesny. A 43. percben Di María került lövőhelyzetbe, középre tartó lövését De Paulra ütötte, de  az argentin nem tudta már megjátszani.

A fordulást követően szinte azonnal megszerezték a vezetést az argentinok, egy jobbról visszatett labdát Mac Allister lőtt a hosszúba (0-1). A 49 percben Kamil Glik emelkedett de a labda jócskán a kapu mellé ment. A 68. percben duplázott Argentína, Juian Alvarez vett át középen egy labdát, majd lőtt a bal felső sarokba (0-2). Három perccel később Messi lövését védte Szczesny, majd nem sokkal utána Alvarez lőtt az oldalhálóba. A 85. percben Lautaro lépett ki egy eladott labdával, de a jobb kapufa mellé gurított az argentin csatár. A hosszabbítás második percében Tagliafico emelte át a labdát Szczesnyn, de Kiwior a gólvonal előtt kifejelte a labdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!