Megszületett az első döntetlen a világbajnokságon

Megszületett az első gól nélküli döntetlen a katari labdarúgó-világbajnokságon: kedd délután a D csoport nyitómérkőzésén Dánia és Tunézia nem bírt egymással.

mti

Tunézia jól kezdte a meccset

Forrás: AFP/Jewel Samad

D csoport, 1. forduló: Dánia-Tunézia 0-0

al-Rajjan (Egyetemvárosi Stadion), 42 925 néző, v.: César Arturo Ramos Palazuelos (mexikói)
sárga lap: Kristensen (24.), Jensen (78.), illetve Kenisszi (86.)

Dánia: Kasper Schmeichel - Joakim Andersen, Simon Kjaer (Mathias Jensen, 65.), Andreas Christensen - Rasmus Kristensen, Pierre-Emil Hojbjerg, Thomas Delaney (Mikkel Damsgaard, 45+1.), Christian Eriksen, Joakim Maehle - Andreas Skov Olsen (Jesper Lindström, 65.), Kasper Dolberg (Andreas Cornelius, 65.)

Tunézia: Ájmen Damen - Montasszar Talbi, Dylan Bronn, Jasszin Meriah - Mohamed Drager (Ferdzsání Szászí, 88.), Aissa Laidouni (Vajdi Kesrida, 88.), Ellyes Skíri, Alí Abdi - Anisz ben-Szliman (Naim Sliti, 67.), Isszam Dzsebali (Taha Jasszin Kenisszi, 80.), Jusszef Mszakni (Hannibal Mejbri, 80.)

A gól nélküli első félidőben az Európa-ligában nyolcaddöntős Ferencváros középpályásával, az OTP Bank Ligát egyedüliként képviselő Aissa Laidounival felálló tunéziaiak álltak közelebb a gólhoz, de Isszam Dzsebalinak előbb csak lesről sikerült a kapuba találnia, majd Kasper Schmeichel óriási bravúrral hárította ziccerét nem sokkal a szünet előtt.
A fordulást követően a dánoknak is szereztek egy lesgól, majd Eriksen lövését hárította bravúrral a tunéziai kapus. Rögtön ezt követően a szöglet után talán a vb legnagyobb helyzete maradt ki, Cornelius centikről fejelt a kapufára.
A hajrában Tunézia foggal körömmel őrizte a döntetlent, az utolsó pillanatokban pedig "megúszott" egy elsőre kényesnek tűnő szituációt, ugyanis a játékvezető a videobíró ajánlásra ellenére nem ítélt 11-est egy kezezésnél, mivel ő támadó szabálytalanságot látott a büntetőterületen belül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!